בהמשך לחצב שהזכיר לי שהסתיו עוד רגע כאן, הנה 5 המלצות פרקטיות וחשובות לקראת החורף
- "תזונת הוולט" נכנסה לחיינו בזמן מגיפה עולמית וזה כנראה לא מקרי…
כשמתארים חדירה של פתוגן חיצוני לגוף ברפואה סינית (הכוונה למחולל מחלה) מבינים את חומרת המצב לפי מספר שכבות ההגנה שהוא הצליח לחדור (יש 6 שכבות). בד"כ מחלות נתקעות בשכבת ההגנה השנייה מקסימום השלישית. נראה שהוולט – או תרבות משלוחי האוכל, חדרה בבת אחת את כל ששת השכבות! הגיעה לליבה והתיישבה שם. וזה די הרסני.
הזמנת האוכל בלחיצת כפתור אולי מפנה לנו זמן לעסוק בדברים אחרים אבל היא מרחיקה אותנו מעצמנו. יש משמעות להכנת האוכל אותו אנחנו אוכלים, משמעות לאוכל הביתי, כזה של הבית שלנו לא של שם המסעדה .כי מערכת העיכול שלנו, מנגנון הרעב והשובע מוזנים מכל החושים ולא רק מהאוכל עצמו. זקוקים לתהליך ולא רק לתוצאה. אני רואה בקליניקה המון בעיות עיכול בשנתיים האחרונות, קלקולי קיבה, כאבי בטן וזה תמיד בהסבר של "נראה לי משהו שהזמנתי אתמול…"
אנחנו אולי מתקדמים טכנולוגית, אבל הגוף שלנו בצרכיו הבסיסיים לא השתנה הרבה…
אז עכשיו, עם רוח הסתיו ורגע לפני החורף הנה תזכורת- מערכת החיסון שלנו גרה במערכת העיכול וכאשר אנחנו אוכלים אוכל מבחוץ אנחנו לא יודעים מה בדיוק יש בו, מהי טריות המרכיבים? כמות המלח והסוכר? (בד"כ יותר מידי), מעודדי טעם וריח וחומרים משמרים… כל אלה פוגעים בפלורת המעי, בחיידקים הטובים במעיים – אלה החיידקים גם של מערכת החיסון!
אז אני מזמינה אתכם להזמין פחות, לשמור את האוכל של בחוץ לבילוי איכותי וגם לאכול אותו בחוץ, במסעדה עצמה! ככה הגוף גם יודע לעשות את ההבדל- בין האוכל של בחוץ- בילוי. ובין הזנה של בית.
זה לוקח זמן ולא לכולם זה בא בקלות, אבל הגוף שלנו זקוק לזה והוא יוקיר לכם תודה.
אני לא אמליץ פה כמו כולם פשוט לקחת פרוביוטיקה ובכך להגדיל את כמות החיידקים הטובים בגוף כי תוספי מזון כשמם כן הוא – מתוספים על תזונה מבוססת, טרייה ואיכותית. לקחת פרוביוטיקה ללא שינוי תזונתי לא יעשה הרבה בטווח הארוך.
בקרוב אפרסם מתכון למרק סתיוי מעולה. כזה שיש לי בבית תמיד. אבל תמיד:)
- רוח
פתאום לכולם נתפס הצוואר כי היא רוח הסתיו היא רוח מתגנבת, היא מומחית בזה. אנחנו כל כך נרתעים מהחום והלחות שמדליקים כבר את המזגן באוטומט, זה הזמן לחשוב רגע אם לישון עם מזגן או אולי לפתוח קצת חלון, לקחת בתיק צעיף קליל בערב…זה יכול לחולל שינוי אדיר ולהגן מפני מחלות שהרבה פעמים מתחילות מרוח בעורף והצוואר.
- אז מה את שותה כל היום?
חליטה היא דרך מעולה! לטפל בעצמנו כל יום. גינגר טרי ומקל קינמון במים רותחים או בבישול קצר יעשו את העבודה מעולה. הקינמון מחמם ומגן על 12 האיברים העיקריים, מוריד סוכר למרות שהוא מתוק! יחד עם ג'ינג'ר שמחמם ומחזק את מערכת העיכול מהווה מקור למינרלים, נוגד חמצון מעולה. יחד הם יוצרים חליטה חמימה חריפה ומתקתקה נהדרת לימים של תחילת הסתיו
- תנועה
פעילות גופנית זה חשוב. וזה ברור וכולנו ממש מתאמצים על כך. התנועה שאני מתכונת אליה היא יותר יציאה לטבע, להיות באוויר הפתוח, מזג האוויר מתחיל להיות נעים. וכדאי לנצל את זה לחלוץ נעליים ולהרגיש את האדמה. יש משהו בהליכה בטבע שמחבר אותנו לעצמנו, יוצר מרחב של שקט שאותי לפחות מלווה ומזין ימים ושבועות אח"כ.
- בואו לטיפול. זאת ה מומחיות של הרפואה הסינית להכין את הגוף בכל הרבדים. וגם חשוב להגיד שהדרך הטובה ביותר לשמור על הגוף שלנו הוא להקדיש לו זמן. להקדיש לעצמנו זמן ותשומת לב להבין רגע מה יצא מאיזון לאבחן באופן מדויק את מה שכואב, מה כדאי להוסיף לתזונה על מה לתת את הדגש בפעילות גופנית, להחזיר לגוף את הכוח הפנימי שלו.
לתיאום טיפול בקליניקה אפשר ליצור קשר בטלפון 0525993885
בכתובת: החשמונאים 68 תל אביב.
ויאלה שיגיע החורף. חם פה:)
השארת תגובה