אני אוהבת להתחיל בטיפול תזונתי בקליניקה הרבה לפני שאני פונה לפורמולת צמחים ולתוספי מזון. למעשה, ביסוס התזונה הוא שלב הכרחי, גם אם רוצים להשתמש בתוספי מזון ופורמולות בהמשך. בסופו של דבר, הכל מתנהל לפי עיקרון הספיגה ולא הכמות. הגוף שלנו כל כך חכם, שהוא לא צריך יותר מדי כדי לנצל את המינרלים – הוא בעיקר צריך שלא יפריעו לו.
לדוגמה: אם בבדיקות דם יש חסר בברזל, סביר להניח שיש חסר במינרלים נוספים. זה לא מספיק לקחת רק את הברזל, אם חסרים מינרלים נוספים שמסייעים לספיגתו בתאים. את כל זה כדאי לקבל מהתזונה, כי אז הגוף יודע לבצע את החישוב בצורה המיטבית.
ביסוס התזונה לא מסתיים רק באוכל – גם מה שאני שותה במהלך היום חשוב. השתייה שלי היא התרופה שלי.
בנוסף למים, חליטות צמחים היא דרך נפלאה לצרוך נוזלים במהלך היום. הנה כמה סיבות לכך:
1.חום: חליטות מגיעות חמות, והחום המתון מתאים לטמפרטורה הטבעית של הגוף שלנו, שלא בנוי להתמודד עם קור.
2.עושר מינרלי: חליטות עשירות במינרלים שלא נצרכים בדרך כלל בתזונה היומיומית, כמו זוטה, אזוב, נענע, שומר, קינמון ועוד. השימוש במגוון צמחים תורם לגיוון פלורת המעי, ושיפור הספיגה והעיכול ותמיכה במערכת החיסון.
3.התאמה אישית: כאן נפתח בפני עולם ענק ונפלא בו אפשר להתאים חליטת צמחים לכל בעיה, זמן ביום ובעונה… ולכלול טיפול וריפוי עצמי במהלך היום ובזמן העבודה! ובדיוק למה שאת צריכה. לדוגמא, בחורף ובימים קרים אני אעדיף צמחים כמו זוטה, קינמון וג’ינג’ר שיחזקו את מערכת החיסון, ובקיץ נרצה צמחים שתומכים במערכת העיכול לסילוק וירוסי מעיים, הגורמים לשלשולים והקאות. גם בעונות המעבר כמו באביב אבחר בצמחים שמנקים את הכבד, כמו למשל סרפד ותה ירוק. וגם לזמנים שונים במחזור החודשי אפשר (ורצוי) להתאים חליטה! אם את סובלת למשל מעצבנות ותחושת חוסר שקט ב-PMS (תסמונת קדם ויסתית), ישנם צמחים מרגיעים שיכולים לעזור כמו למשל מליסה.
אפשר להתאים את החליטה גם לפי השעות ביממה: בשעות הבוקר, אני עשויה לבחור צמחים אדפטוגנים כמו קורדיפס, ובערב צמחים שמרגיעים את מערכת העצבים ומאפשרים את המעבר למנוחה והרגעות כמו קמומיל או רכז דובדבנים.
הקסם בחליטות הוא ביכולת היכולת להתאים את הצמחים בהתאם לשינויים בגוף ובסביבה. כשהייתי בסין, כולם הסתובבו עם צנצנת עם צמחים בהתאם למצבם, כמובן שבכל מקום היו מים חמים לריפיל…
יחד עם תשומת לב לתזונה ולאורח החיים אנחנו לומדות להתחבר לשינויים ביממה, בחודש ובכלל. אנחנו מפתחות גמישות והסתגלות, ומשם מתחילות לשפר את הבריאות שלנו.
אז, איזה חליטה תבחרי לעצמך היום?
צילום תמונה ראשית: Natalie Corot
השארת תגובה